About Me

My photo
Ampang, Selangor, Malaysia
CBN student. masih mencari-cari hala tuju

Aktiviti selepas periksa...

2.11.09

Banyak jugak aktiviti2 pas peksa ni........hari sabtu lapas,kita orang ada jejak warisan kat sekolah....tapi ramai orang tak datang..dalam 8o daripada 500..hui dashat giler,ramai orang tak datang..pastu bila dah tiba hari isnin pun ramai jugak tak datang dalam kelas....orang yang cakap nak datang tak datang...last2 aku yang datang bukan diorang...ada yang pegi tengok cuci demusical masa hari sabtu tu.....pastu,hari isnin pun tak datang..........tapi bets jugak tau gi sekolah buat aktiviti jejak warisan tu......dapat main dalam group.aku masuk group no 5. ada yang pakai baju sekolah,ada yang pakai baju koko...tak tau la mana satu yang tul...

ni group aku yang tengah buat persembahan...

Esok, hari selasa tak de apa2.cuma hari rabu ada sesi bergambar mengikut kelas dan guru kelas masing2.Hari khamis pulak akan diadakan4 aktiviti dalam satu hari.....iaitu menyambut hari kanak-kanak,hari anugerah kokurikulum,menyambut hari raya aidilfitri dan menyambut hari deepavali.Semua murid kena pakai baju raya mengikut perayaaan yang disambut.ha nak tengok gambar2 jejak warisan?

ni masa kitaorang kena wat persembahan lagu kanak2 sebelum memulakan aktiviti..

ni pulak mase kita orang tengah naik atas kapal..kapal surat kabar.semua ahli kumpulan kena berdiri atas surat khabar tu..tak boleh sorang pun yang terkeluar tau..kena la berpaluk-peluk........ macam gambar yang kat atas tu..mrgan pun macam geli jer......he.he..ni acara yang pertama......

ni acara kedua.....kitaorang tak paham,jadi cikgu-cikgu yang tunjukkan..
nila yang kitaorang tak paham........sekarang baru paham...

lepas aktiviti ni, kitaorang main explorace...best...sape yang tak datang rugi la...ada kukur kelapa,tarian buluh,kopek ikan bilis,nenek2 si bongkok tiga,musical hope,main bisik2 dan cara2 untuk membuat rantai atau gelang.

ni kak aina tengah menari tarian buluh.......

ni pulak acara kopek ikan bilis..

ni pulak musical hope..hoppla..

ni pulak acara bisik2 sabrina tengah bisik kat nabihah.bisik jangan tak bisik.. susah jugak ek nak ingat.........apa yang diaorang cakap..

ni pulak acara nenek2 si bongkok tiga..myra..teka myra siapa tu...

ni acara yang terakhir,acara membuat rantai atau gelang..

kitaorang berlari ke dewan lepas dah abis tu..hu..penat wo..lepastu kita orang pun apa lagi..baliklah....balik2 tido..bab dah penat akan jadi alasan..